Centralt belägen bostadsfastighet med hög standard i Nedre Johanneberg, nära Götaplatsen.

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 2:4

Antal lägenheter: 14

Byggår: 1924

TV & bredband: Tele2

Kontaktpersoner

I första hand ber vi dig att göra en Serviceanmälan eller söka svar under sidan För våra hyresgäster. För dig som söker bostad hänvisar vi till vår sida Söka bostad.

Administrativ förvaltare

Frågor som rör ditt boende

Hanna Gärdhagen
hanna.gardhagen@kmab.se
031-778 30 89

Fastighetsservice

Serviceanmälan

Emin Gligic
emin.gligic@kmab.se
031-797 7602
Nås säkrast kl. 07.00-09.0
Övrig tid telefonsvarare

Teknisk förvaltare

Renoveringar och arbeten i fastigheten

Ulf Gärdhagen
ulf.gardhagen@kmab.se
031-778 30 88

Kjellbergsgatans historia

Originalritningarna för fastigheten på Kjellbergsgatan 4 (Johanneberg 2:4) är från 1924.  G Albert Gustavsson ritade och som lät uppföra byggnaden som uppfördes i 5 våningar med 3 st lägenheter på vån 1 och 2 samt 2 st större lägenheter på vån 3-5. På bottenplan låg en butikslokal med entré mot gatan. Lägenheterna byggdes stora och med gedigna material. I varje våning fanns jungfrukammare, badrum och hall samt salong, matsal och sovrum. Det fanns två stycken trapphus, det större trapphuset låg mot gatan och användes av lägenhets-innehavarna och mot gården låg ett mindre påkostat trapphus som användes av tjänstefolket.

Fastigheten har sedan den byggdes en mycket välbevarad karaktär med fasader och ursprungliga detaljer såsom entréport, dörrpartier, beslag, vilplanens armaturer samt snickerier bevarade. Mot gatan pryds tomten fortfarande av den ursprungliga förträdgården. Kjellbergsgatan 4 utgör idag totalt sett ett välbevarat exempel på 1920-talets stilideal vad gäller exteriöra och interiöra uttryck.

Mer om Kjellbergsgatans historia